2 Aralık 2012 Pazar

kitap-Tek Boynuzlu At-İris MURDOCH

aman bu fotolar niye bazen böyle tepetaklak oluyor anlayan varsa bana da söylesin:))
taksimdeki sahaf festivalinden aldığım bir kitaptı. ismi hoşuma gitmişti alırken. gayet sürükleyici bir kitap 3 günde bitti valla:))
 
konusu şöyle: marian adlı bir genç bayan kırsal bölgede çok ücra bir eve öğretmen olarak gelir.aslında ev değil de kale gibi bir şey. en yakın komşu yarım saatlik mesefede öyle bir yer yani:))
marian ders vereceği çocukları merak ederken aslında ortada çocuk falan olmadığını ve aslında buraya kendi yaşlarındaki ev sahibesine ( hannah) arkadaşlık etmek üzzere getirildiğini öğrenir.
ama şöyle bir durum vardır hannah'ın kocası londrada yaşarken o kendisini bu ücra topraklardaki eve, hatta bir odaya hapsetmiş nerdeyse hiç dışarıya çıkmamaktadır. geçmişte yaşanan bazı olaylar yüzünden hapis hayatı yaşamaktadır ama bu hayatı kendisimi seçmiş kocası mı onu hapsetmiş muamma...
evde onu hem korumakla hem de gardiyanlığını yapmakla görevli insanlar, bir sürü hizmetçi var...yakınlardaki evde yaşayan yaşlı adam, kızı, oğlu ve onların bir misafirleri (effingham) kitabın karakterleri...
ve bütün karakterlerin kaderi bizim hannah'ımızın elinde sanki... kendiyle beraber onları da hapsetmiş gibi..
gerisini okursunuz artık:))


 


2 yorum:

  1. Çok gizemli:)Ne güzel,hiç bilmediğin bir kitabı alıp okuyorsun,öyle daha heyecanlı oluyordur belki de:)

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir konusu varmış,okunası :) Bir de şu can yayınları "al beni, al beni" demiyor mu , tüm paramı D&R da bırakıp çıkasım geliyor!
    Keşke şu sahaf festivali İzmir de de olsa :(

    YanıtlaSil